Terugblik op het afgelopen jaar – Gerdy Hoornenborg

Toen mij gevraagd werd om dit stukje te schrijven voor de nieuwsbrief hoefde ik niet lang na te denken, dat doe ik uiteraard graag. Want wat was het een boeiend en superleuk jaar. Eigenlijk begon het al een dikke anderhalf jaar geleden. Tijdens het meemaken en uitvoeren van de campagne naar de lokale verkiezingen toe, ervaarde ik het CDA als partij al als een fijne groep mensen met hart voor het verenigingsleven, sport en waarbij het welzijn van de Aaltense inwoners (jong en oud) hoog op de agenda staat. Ook de onderwerpen wonen, duurzaamheid en het zijn van een financieel gezonde gemeente zijn voor ons belangrijke thema’s.

In het eerste jaar als fractievolger voelde ik me als onderdeel van de fractie welkom en vond ik het fijn om door de ‘ervaren’ fractieleden wegwijs te worden in de gemeenteraadswereld. Daarbij vind ik het waardevol om te zien en te ervaren hoe we met alle fractieleden veel kennis en expertise in huis hebben. Goede dialogen binnen de fractie over alle perspectieven, waarbij telkens ‘het volksvertegenwoordiger zijn’ uitgangspunt is.

Door het vertrek van Zelma ben ik op 25 april j.l. benoemd als raadslid van het CDA. Vanuit mijn achtergrond in de zorg en het onderwijs draag ik graag mijn steentje bij aan het thema sociaal domein. In mijn dagelijks leven als manager Zorgopleidingen bij het Graafschap College zie ik dat de druk op de zorg (door de vergrijzing en personeelstekorten) toeneemt. De vraag: Hoe zorgen we er als samenleving voor dat ons welzijn voor een ieder goed én betaalbaar blijft, is erg actueel. Eén van de antwoorden ligt o.a. door meer ‘aan de voorkant’ te gaan zitten in preventie (voorkomen van problemen) en amplitie (het versterken van hetgeen nog wel mogelijk is). Iets waar het CDA onder andere de komende jaren op wil inzetten. Samen met Rianne, Rachel en Corine zet ik me in voor het sociaal domein.

Tevens richt ik me samen met Elroy vanuit onze fractie op de portefeuille duurzaamheid. Iets waar we als CDA vanuit het besef van verbondenheid tussen generaties zorg voor willen dragen. Hoe gaan we als gemeente Aalten om met grote vraagstukken zoals klimaatadaptatie, circulariteit en energietransitie? Hoe houden we onze leefomgeving voor de toekomstige generaties ook nog gezond en leefbaar?

Als fractie kunnen we alleen mét onze leden en samen met de inwoners inspelen op wat er noodzakelijk is om Aalten tot de mooiste gemeente van de regio te houden. Kortom: schroom niet en zoek 1 van ons als fractieleden op om van tijd tot tijd een kop koffie te komen drinken.