Contact

CDA Winterhulpdienst

Veel mensen zaten op zondag 7 februari, na een nacht stevige sneeuwval, vast met de auto. Zonder hulp van groot materieel was het kansloos om er zelf uit komen. Een grote groep mensen kond daardoor niet zomaar naar het werk, zoals de mensen in de zorg. En dat terwijl deze groep mensen zo hard nodig zijn en er al veel beroep op wordt gedaan i.v.m. corona.

Nadat Andre te Brake al vroeg enkele auto’s met zijn trekker had losgetrokken, bedacht hij zich dat dit om grotere maatregelen vroeg. Hij heeft toen via Facebook de CDA Winterhulpdienst opgestart. Al snel waren er meer CDA leden, maar ook niet-leden, die wilden helpen om deze klus te klaren. Samen zijn veel auto’s losgetrokken en is op paden en kleine weggetjes sneeuw geruimd. Daarnaast is er een zorgmedewerker meerdere keren naar haar werk gebracht. Dit alles is gebeurd met trekkers, shovels en 4 wiel aangedreven auto’s.

Deze actie is een prachtig voorbeeld van hoe we elkaar helpen als de nood aan de man is, gewoon omdat het kan. Dat past precies bij ons CDA ook en dat blijkt maar weer. Het facebookbericht van over deze hulpdienst is 20.500 keer bekeken en 200 keer gedeeld. De reacties waren geweldig. Speciale dank op deze plek aan de hulpverleners André te Brake, Gerben Houwers, Freek Diersen, Henrie van Eerden, Manfred Keuper, Pim Leemreise en Suzanne Ruesink. Super dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt!