Contact

Ondertussen…

Het nieuws in de krant en op TV wordt beheerst door maatregelen, beperkingen en veiligheidsvoorschriften. Veel mag niet, evenementen worden geannuleerd en zaken die tot zo’n jaar geleden heel normaal leken, zijn opeens uit onze agenda’s verdwenen. De huidige crisis vraagt ongelooflijk veel veerkracht, incasseringsvermogen en creativiteit. We zijn oprecht begaan met de mensen die qua gezondheid of qua werk en onderwijs getroffen zijn door het virus. Aan alle kanten merk je dat de situatie penibeler wordt en de spreekwoordelijke lontjes korter.

Daarom, mede om de moed er een beetje in te houden met elkaar, op deze plek een stukje over iets wat er zich ‘ondertussen’ ook afspeelt in onze gemeente. Want wat is het prachtig om te zien dat er veel energie en nieuwe ideeën ontstaan! Het is gevaarlijk om hier voorbeelden aan te halen, maar toch zoom ik hier even in op de ‘sportcarrousel’ (waarbij ik álle overige initiatieven zeker géén tekort wil doen).

De sportcarrousel in een gezamenlijk initiatief van Figulus, Brichbouw Sportondersteuning en de Talentverbinders van onze gemeente. Iedere woensdag (Sportpark ’t Welink in Dinxperlo) en vrijdag (Sportpark Zuid Aalten) kan er naar hartenlust worden gesport door kinderen tussen 6 en 16 jaar. Daar wordt massaal gebruik van gemaakt! De samenwerking die is ontstaan tussen de genoemde partijen én de sportverenigingen in onze gemeente is een mooi voorbeeld van iets dat zich ‘ondertussen’ afspeelt in onze gemeente en waarvan ik hoop dat we het vasthouden als we straks weer richting normaal gaan.

‘Ondertussen’ gaan we door met mooie initiatieven en plannen en houden we de moed erin! Heb je als lezer van dit stukje ‘ondertussen’ ook een mooi idee gekregen, schroom dan niet om contact op te nemen met een fractielid (of -volger), een bestuurslid of ondergetekende.

Hans te Lindert, wethouder.