Onze campagne voor de Tweede Kamer verkiezingen

De verkiezingen liggen al weer enige weken achter ons. In de weken die daaraan vooraf gingen hebben we diverse dingen gedaan om in onze gemeente de campagne te voeren. Door de beperkingen ten gevolge van Covid-19, is de campagne vooral digitaal gevoerd. 

In een samenwerking met CDA Winterwijk en CDA Regio Achterhoek hebben we een drieluik van digitale ontmoetingen kunnen organiseren; met Pieter Omtzigt, Evert Jan Slootweg en Jaco Geurts. Hans te Lindert was gastheer bij Pieter, Ted de Kok bij Jaco Geurts. Al deze bijeenkomsten zijn in de Aalten Vooruit en De Band aangekondigd. Deze digitale ontmoetingen vragen een andere inhoudelijke opbouw dan als we gezellig met elkaar in een zaaltje zouden zitten. Ook de techniek was wel een uitdaging. Het was heel erg leuk deze heren van ‘dichtbij’  mee te maken en ze te horen reageren op de vragen die uit onze gemeente kwamen en op onze omgeving betrekking hebben.

Onze raadsleden Hans, Raymond, Zelma en Andre hebben een vlog gemaakt, waarin ze een persoonlijk verhaal koppelden aan hun stem op het CDA. Deze vlogs zijn gepubliceerd op Facebook.  

We hebben op alle plaatsen in de gemeente de CDA poster en borden geplaatst. Ook zijn er posters verspreid en opgehangen. 

Freek is al schaatsend op een compilatie-foto van het landelijke CDA terecht gekomen, in de #SamenSterk actie. 

In de week voorafgaand aan de verkiezingen hebben we een advertentie geplaatst in de Aalten Vooruit en De Band.  

De dingen die we nu gedaan hebben, nemen we mee naar de gemeentelijke verkiezingen. Wat is hiervan voor herhaling vatbaar? Wat willen we nog gaan doen? Zodat we met een mooie campagne de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vorm gaan geven. 

Telina Eenkhoorn.