Zin in de zomer! – Ted Kok

De temperatuur begint te stijgen, het zonnetje schijnt en de teenslippers zijn weer uit de kast gehaald, de zomer komt eraan. Maar voordat we echt kunnen gaan genieten zullen er de komende maand nog flinke besluiten genomen moeten worden. Besluiten die van belang zijn voor onze gemeente maar zeker ook voor Dinxperlo. Een nieuw dorpshart met veel groen, een nieuwe huiskamer, zichtbare grensbeleving en betaalbare woningbouw in het centrum; precies wat ons CDA belangrijk vindt. Maar ook zal er een besluit genomen worden over de toekomstige uitbreiding van Dinxperlo, een nieuwe woonwijk op of aan het Beggelder. Hier kunnen betaalbare, duurzame woningen gerealiseerd gaan worden, maar ook vrijstaande woningen en tweekappers.

Maar voor we de zomer echt kunnen gaan vieren zullen we de voorbereidingen gaan treffen over besluiten die we na de zomer hopelijk gaan nemen. Zoals het volkstuinenbeleid, er is nog steeds een grote behoefte aan volkstuinen voor onze inwoners. Maar ook de herontwikkeling van de supermarkten in Dinxperlo zullen voor besluitvorming voorbereid worden. Hoe en wanneer gaan we het gebied rond de voetbalvelden en de Slingeplas herontwikkelen in Bredevoort? Ook zo’n belangrijk thema. En de vele plannen in de kleine kernen en buurtschappen tot ontwikkeling brengen; mooi en belangrijk om daar mee bezig te zijn. En het wordt spannend of we voldoende middelen vanuit Den Haag krijgen om onze ambities waar te kunnen maken.

Kortom; veel te doen, de zomer is in zicht maar eerst nog flink aan de slag om onze gemeente nog mooier, leefbaarder en financieel gezond te houden. Ik wens u allen een mooie zomer, eentje om nooit te vergeten. Ik trek weer op de fiets Nederland door, misschien komen we elkaar wel ergens tegen, gaan we een drankje doen!

Ted Kok