Werk aan de winkel in Dinxperlo

Op 7 december is er een informatieavond geweest over de herinrichting van het centrum en aanpassingen aan de Allee en de Heelweg. Er zijn 6 participatie-avonden geweest om te komen tot hernieuwde inrichting en aanpassing van het centrum en haar omgeving. Daarnaast zijn er veel afzonderlijke gesprekken geweest met ondernemers, inwoners, kerk, markt en andere belanghebbenden. Dinxperlo krijgt in het centrum een nieuwe huiskamer met veel groen, ruimte voor evenementen, ruimte om te spelen en te verblijven en een speelse waterpartij. Er wordt een verbinding gemaakt via het Grenslandmuseum via de Hogestraat en de Kwikkelstraat naar de Heelweg, zodat goed te zien en te beleven is dat we hier met een uniek grensdorp te maken hebben.

De straten en stoepen komen op één niveau te liggen en aan de rotonde gaat een kleine aanpassing plaatsvinden. Ondanks dat er in de toekomst niet meer geparkeerd kan worden op het Prins Claus plein, blijft het aantal parkeerplaatsen in het centrum minimaal gelijk aan het huidige aantal. Op de website www.centrumdinxperlo.nl kun je een filmpje bekijken die in indruk geeft van de nieuwe situatie.

Hopelijk kunnen we na de zomer starten met deze grondige verbouwing van Dinxperlo, een uniek centrum om goed te vertoeven en te ondernemen in een aantrekkelijke omgeving!