Contact

Tiny house: Hype of Hoop?

In tijden dat de woningmarkt moeite heeft om aan alle veranderingen in de samenleving het hoofd te bieden, wordt de term “Tiny Houses” menigmaal gebruikt als mogelijke oplossing.

Onlangs kwam een langgekoesterde wens van het CDA tot volle wasdom. Er stond een prachtig artikel van het Dinxperse makelaarskantoor Lensink-Gussinklo in de Gelderlander over een nieuw initiatief op de Haart. 

Ik heb snel een afspraak gemaakt met Erwin Lensink, die als makelaar hierbij betrokken is. Eén van zijn klanten had een specifieke woonwens voor een kleine en compacte woonunit en zocht een geschikte locatie. Lensink is samen met die klant in gesprek gegaan met de gemeente. De positieve houding van wethouder Ted Kok op de vraag of dit mogelijk was, bracht ook het enthousiasme bij de partijen verder in versnelling. Met de goede contacten van de makelaar was een ontwikkelaar en bouwer snel gevonden en het hele plan kon worden uitgewerkt. De samenwerking met de wethouder en ambtenaren verliep uitermate prettig en constructief. Na publicatie van het artikel in de Gelderlander stond de telefoon inmiddels roodgloeiend  en liep het aantal serieus geïnteresseerden op tot maar liefst 110! Uiteindelijk bleven er 35 koopgrage kandidaten over voor slechts 5 woningen!

Dit succes schreeuwt om een vervolg en op dit moment wordt bekeken of het herhaald kan worden. Daarmee biedt dit initiatief dan ook hoop op het verkrijgen van huisvesting voor starters. 

Jeroen van Geenen, raadslid.