Manfred Keuper en Rik van Lochem gaan voor het waterschap

AALTEN/DE HEURNE – Op 15 maart zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten en het waterschap. Er doet een aantal kandidaten mee uit Aalten en Dinxperlo. Vandaag richten wij ons op de kandidaten voor het waterschap namens het CDA: Manfred Keuper uit De Heurne (op plaats 14) en Rik van Lochem uit Aalten (op plaats 35).

Door Jos Wessels

Manfred Keuper is 48 jaar, getrouwd met Jolanda; samen hebben zij twee zonen van 8 en 11 jaar. Manfred is melkveehouder en woont in De Heurne. Hij is daarbij zeer maatschappelijk betrokken. Zo was hij jarenlang bestuurslid van de LTO (agrarische organisatie), het SAAP (actief platteland) en het CDA.
Rik van Lochem is 46 jaar en getrouwd met Jorieke; zij hebben twee zoontjes en een dochtertje. Rik is woonconsulent bij woningcorporatie ProWonen. Hij is actief binnen de Protestantse kerk en binnen het CDA. Zo was hij jarenlang voorzitter van de partij en nu is hij fractievolger bij de gemeenteraad.

Waarom ben je politiek actief voor het CDA?
Rik: “CDA is een partij waar alle lagen in de samenleving samenwerken. Het wil de mensen zelf laten doen wat zij kunnen doen. Het CDA staat met de poten in de klei.”
Manfred: “Het CDA heeft een hart voor de boeren maar denkt ook breder. Het is wel oppassen dat de belangen van het platteland niet achterop komen.”

Waarom moeten mensen gaan stemmen voor het waterschap? Ons waterschap heet Rijn en IJssel. Het waterschap is ongelooflijk belangrijk voor de waterhuishouding. Het gaat over het beheer van dijken, beken en sluizen. Het regelt dat neerslag die valt, niet snel wordt afgevoerd. Bijvoorbeeld door de aanleg van wadi’s (verlaagd grasland) in de bebouwde kom en extra wateropvang bij beken en sloten. En wat velen niet weten: het waterschap zuivert ook het rioolwater. Het waterschap raakt zowel de boer als de burger.

Als je één ding mocht bepalen, wat gebeurde er dan?
Manfred: “Ik zou graag zien dat iedereen beseft hoe belangrijk het is om water zo schoon mogelijk te houden. Medicijnen en drugs veroorzaken meer vergiftiging van het water dan nodig is. Gooi bijvoorbeeld nooit medicijnen in de WC of in de afvoer, maar doe dat bij het chemisch afval of breng het naar de apotheek.”

Bron: Aalten Vooruit door Jos Wessels