Contact

Het Blauwe Meer is open!

29 mei was de grote klussen dag ‘NL Doet Het Blauwe Meer’. Met een groep vrijwilligers werd geschuurd, geverfd, geveegd, onkruid gewied, riet verwijderd en de boel schoongemaakt. Kabels voor wifi en stroom op de ligweide werden aangelegd. En dat alles met gesloten beurzen. Werken maakt hongerig. Zelfs daarvoor was een bedrijf dat ervoor zorgde dat alle monden gevoed werden met een heerlijk broodjesbuffet. Als blijk van waardering kwam onze wethouder Hans te Lindert ons trakteren op verrukkelijke saucijzenbroodjes.

De volgende dag kon het bad open. De zon scheen lekker en de temperatuur was boven de 20⁰ C. Al snel kwamen de appjes binnen dat er niet meer op de site gereserveerd kon worden. Toen bleek dat kinderen zich niet hoeven aan te melden konden ze alsnog een duik nemen in het vernieuwde chloor bad. Toch nog 50 bezoekers.

De weergoden waren ons goedgezind toen Figulus die woensdag activiteiten op het zwembad verzorgde. Een stormbaanluchtkussen, opblaasbaar sockerveldje, glijbaan en speelgoed in het pierenbadje en waterpologoals bij het chloor bad. Een kleine 200 bezoekers wisten de weg te vinden naar het zwembad. Wat een feest!!

Blauwe Meer, we gaan ervoor. Dit is slechts het begin.

Trudi Zeevalkink, fractievolger