Contact

Hans te Lindert lijsttrekker voor het CDA Aalten – Dinxperlo

De algemene ledenvergadering van het CDA Aalten – Dinxperlo heeft op 31 mei 2021 Hans te Lindert verkozen als nieuwe lijsttrekker. Daarmee is het startschot gegeven voor de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezing 2022. Te Lindert is nu CDA-wethouder Sport, Onderwijs en Jeugdzaken in de gemeente Aalten. In de campagne zal Hans intensief samenwerken met fractieleider Raimond Smit. Met de keuze voor te Lindert en de sterke combinatie met Smit zet het CDA haar duidelijke koers van verbinding en vernieuwing door.

‘Beste lokale bestuurder

Hans te Lindert is wethouder sinds 2018. Daarvoor was hij 4 jaar bestuurslid van het CDA Aalten – Dinxperlo en een van de drijvende krachten in de campagne. Toen het wethouderschap op zijn pad kwam, aarzelde hij niet lang. “Ik ben oprecht begaan met deze gemeente en heb een duidelijke visie hoe het nog beter kan”, aldus te Lindert. Zijn passie en energie bleef niet onopgemerkt en leverde hem in 2020 de nationale titel ‘beste bestuurder van een kleine gemeente’ op. Deze titel heeft hij vooral te danken aan zijn zichtbaarheid en toegankelijkheid. Te Lindert: “Alles wat we doen is voor het welzijn van onze burgers, onze verenigingen en onze bedrijven. Hoe weet ik wat goed is als ik niet in contact ben of me niet laat aanspreken op wat ik doe? Politiek gaat om mensen. Daarom zoek ik steeds de dialoog en die verbinding maakt het voor mij zo enorm waardevol.”

Verbinding

Een politiek van verbinding is waar het lokale CDA voor staat. Fractieleider Raimond Smit kan dat alleen maar beamen: “Landelijk is het politieke landschap enorm versnipperd. Veel tegenstellingen tussen partijen die groot worden uitgemeten. Ik ben blij dat we in onze gemeente vooral aandacht hebben voor wat ons bindt. Natuurlijk zijn er verschillen in standpunten, die discussie is goed voor onze gemeente. Maar politiek is ook het zoeken naar oplossingen en overeenkomsten.” Te Lindert en Smit zullen dit geluid ook in de campagne laten horen. “Trots om samen met Hans die kar te mogen trekken, we hebben er heel veel zin in!”, aldus Smit.

Vernieuwing

Te Lindert: “Er blijven altijd nieuwe uitdagingen op ons pad komen, kijk maar naar de jeugdzorg of Corona. Of naar de grote vraag naar woningen, met name onder de jongeren in onze gemeente. De samenleving is steeds in beweging en wij als partij zijn dat ook. We zoeken altijd naar nieuwe en ook kritische geluiden. Dat levert waardevolle inzichten en ideeën op.” “En nieuw talent!”, vult Smit aan. “Het is echt fijn om te zien dat veel mensen begaan zijn met onze gemeente. Ook jongeren! Wij merken dat die betrokkenheid zich ook vertaalt richting onze partij. We hebben mooie gesprekken met nieuwe kandidaten voor bijvoorbeeld de kieslijst en blijven ons daarmee ook als partij steeds vernieuwen.”