Gewóón doen!

“Laten we alsjeblieft een beetje gewóón doen!”

“Ach, laten we het gewoon maar doen!”

Het is afhankelijk van waar je de klémtoon (of klemtóón) legt, wat ‘gewoon doen’ betekent. Beide betekenissen slaan echter op ons lokale CDA Aalten-Dinxperlo. Immers, we zijn een partij van weinig ophef en omhaal van woorden en zonder allerlei gepoch en spierballentaal. We willen een gewone partij zijn waarbij iedereen zich gehoord en thuis kan voelen. Dat doen we door onszelf te zijn en gewoon te doen.

Daarnaast zijn we ook een partij van aanpakken, verantwoordelijkheid nemen en niet weglopen voor de taak waar we voor staan. Er zijn veel mensen die tijdens de verkiezingen in 2018 het vertrouwen in onze partij hebben uitgesproken en nu alweer meer dan drie jaar werken we er in de raad en het college aan dat vertrouwen waar te maken. Door het gewoon te dóen. 

Met recht zijn we dus een partij van ‘gewoon doen’. En daar gaan we mee door. Sterker nog: daar doen we graag nog een schepje bovenop. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 zullen we door ons programma en via onze kieslijst laten zien wat onze ambities zijn. Dat doen we met veel plezier en door ‘gewoon te doen’! Om dat steeds te onderstrepen zul je de hashtag #gewoondoen de komende periode vaker tegenkomen. Na het lezen van dit tekstje weet je wat we er mee bedoelen 😉.

Hans te Lindert, wethouder.