David Elburg, aangenaam.

Het gaat goed met ons CDA Aalten-Dinxperlo. Als lokale partij doen we hard ons best om zichtbaar en benaderbaar te zijn. En als mensen zich door onze boodschap aangesproken voelen en ervoor kiezen om lid te worden, dan zijn we natuurlijk extra trots. Zeker als deze mensen zich ook nog eens verkiesbaar stellen voor de gemeenteraadsverkiezing van maart 2022. Graag stellen we vanaf nu een aantal van deze mensen aan u voor. Om te beginnen met David Elburg. Hartelijk welkom David!

——–

Hallo, ik ben David Elburg. Ik ben 16 jaar oud en woon in Aalten. Ik heb gekozen voor CDA, maar waarom eigenlijk? Nederland is een erg mooi land. Ik heb dan ook enorm veel geluk dat ik hier mag wonen. Het is een land waar we vrij zijn en in een democratie leven. Vorig jaar had ik maatschappijleer. Dit toonde hoe Nederland in elkaar zat, maar ook hoe de Nederlandse politiek werkt. Het pakte mij en het liet me niet meer los. Dit zette mij dan ook aan om me nog meer te verdiepen in de politiek. Het begon met het lezen van de krant; toen werd het al snel het volgen van de verkiezingen; daarna ging ik al snel over op het lezen van verkiezingsprogramma’s en zo ging het steeds verder. Ik werd politiek geïnteresseerd. Toen besefte ik me iets en dat is dat je twee keuzes hebt. Je kunt aan de zijkant gaan staan en alle fouten benoemen en zeggen wat er allemaal wel niet mis is in Nederland. Maar je kunt ook verantwoordelijkheid nemen en er middenin gaan staan door jezelf aan te sluiten bij een politieke partij. Want verandering begint altijd bij jezelf. Het woord verantwoordelijkheid sprak mij heel erg aan en laat het CDA dan nou net de partij zijn waar verantwoordelijkheid leidend is. De waarden en normen van het CDA spreken mij heel erg aan. Het CDA is er dan ook voor de samenleving: Niet alles ophalen bij de overheid en niet alles op het individu afrekenen. 

Verder kijk ik nu vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Ik kan niet wachten op de tijd die eraan zit te komen. Ik ga er dan ook alles aan doen om met het CDA Aalten-Dinxperlo en onze lijstrekker Hans te Lindert er weer een geweldige campagne van te maken en te laten zien wie wij zijn. Dit ga ik doen door jongeren meer te betrekken aan de hand van leuke activiteiten en sociale media. 

Ik heb er in ieder geval heel veel zin in en ik hoop jullie ook. Wil je meer van mij weten, dan kunnen wij altijd een kop koffie drinken. 

Met vriendelijke groet, David Elburg