CDA gaat voor nóg vitaler Bredevoort

Woensdag 7 december werd in een bomvol Grachthuys in Bredevoort het ambitiedocument rondom de Slingeplas gepresenteerd en aangeboden aan het college van onze gemeente. Het plan dat er ligt is het resultaat van vele uren vergaderen, overleggen en plannen maken door de werkgroep waarin ook onze wethouders zaten.

Het CDA is erg enthousiast over dit plan dat zowel woningbouw behelst als de verplaatsing van het sportpark van SV Bredevoort. En daar bovenop een grote ‘plus’ in de vorm van een prachtige upgrade van het gebied rondom de gracht met een vette knipoog naar het rijke verleden van Bredevoort.

In het kort komt het er op neer dat de voetbalvelden van SV Bredevoort verplaatst worden naar de andere kant van de dijk en dat de ruimte die vrij komt wordt besteed aan woningbouw én het doortrekken van de gracht en het terugbrengen van een aantal historische elementen. Aan de Slingeplas verschijnt daardoor een prachtig vitaal gebied met sportvelden, tal van sport- en beweegmogelijkheden en royaal plek voor recreatie, toerisme en culinaire activiteiten. Dit omdat ook De Twee Bruggen wil investeren in dit plan en hiermee de activiteiten van hun recreatiepark wil uitbreiden.

“Dit plan is zo sterk dankzij de unieke samenwerking met vakantiepark De Twee Bruggen, eigenaar van de Slingeplas”, zo legt Hans uit. Hij vervolgt: “Het is geweldig dat de eigenaar van De Twee Bruggen (Hendrik Jan Mensink) nauw wil samenwerken met ons als gemeente Aalten en de Bredevoortse gemeenschap en voetbalvereniging. Hierdoor kunnen we iets laten verrijzen dat ongelooflijk mooi is! Uiteraard zitten hier wel kosten aan en zal er nagedacht en gesproken moeten worden over de dekking van deze plannen. De gemeenteraad heeft namelijk het laatste woord.”

Met de realisatie van deze plannen zal Bredevoort niet alleen vitaler worden in letterlijke zin (vanwege de prachtige sport- en beweegmogelijkheden) maar ook in figuurlijke zin omdat de 80 nieuwe woningen direct zullen bijdragen aan de ‘vitaliteit’ van Bredevoort.

Wordt vervolgd!